PINTZ ÉS TÁRSAI
SZABADALMI, VÉDJEGY ÉS JOGI IRODA Kft.
Georg Pintz & Partners
Instant SSL Certificate Secure Site

Egységes EU szabadalom – coming soon

A Versenyképességi Tanács 2011. 06. 27-i luxembourgi ülésének napirendjén az egységes európai szabadalmi oltalomról (EU szabadalom) szóló rendeletek kapcsán kialakítandó tanácsi megközelítés szerepelt.

Az ülésen részt vevő miniszterek fontos megállapodásokra jutottak a nyelvi rezsimet valamint magára a szabadalomra vonatkozó követelményeket illetően. Ennek megfelelően két uniós rendeletben lesz szabályozva az egységes szabadalom, amelytől a fordítási költségek mintegy 80 %-kal való csökkenését várják. Az egységes szabadalom lehetővé teszi majd a vállalkozásoknak és magánszemélyeknek, hogy találmányukra 25 tagállam mindegyikében érvényes oltalomra tegyenek szert. A megerősített együttműködés azonban nyitva áll az ezúttal kimaradó két ország – Olaszország és Spanyolország – valamint az újonnan csatlakozók előtt is.

A rendeletek elfogadására előreláthatólag még ez évben sor kerül, a tényleges alkalmazást illetően pedig a mai megállapodásokban egyelőre az szerepel, hogy a rendeletek a szintén régóta tervezett bírósági rendszer felállításával lépnek hatályba.

Tájékoztató

Rólunk

Pintz és Társai Hivatalos honlapja:
www.szabadalmi.hu

"Örülünk, hogy Magyarországon Pintz és Társai képvisel minket szabadalmi és védjegy ügyekben. Munkájuk magas színvonalú, méltó az AUDI hírnevéhez."

AUDI AG. Ingolstadt


„Találmányaimat, védjegyeimet a Pintz és Társai Szabadalmi, Védjegy és Jogi Iroda segítségével védem az egész világon. Személyesen győződtem meg arról, hogy kiváló munkát végeznek, és megtalálják a számomra legoptimálisabb védelmet.”
Tóth Miklós
a világsikerű napelemes tetőcserép feltalálója

Tovább >>>

Érdekességek

FIFA videobíró a szabadalmi ügyvivő szemével

A tenisz, krikett és más sportok után most a futballban is eljött az ideje annak, hogy a bírók segítséget kapjanak.

Döntés született az EU csúcson az Európai Szabadalmi Bíróság székhelyéről

Elhárult az immár régóta tartó huzavona az Európai Szabadalmi Bíróság központi egységének székhelye körül. A nyertes Párizs. A döntés az 2012. június 28-i EU csúcson született, nyilván sok egyéb kompromisszum eredményeként.

Újabb fejlemények : Európai Szabadalmi Bíróság

Előző bejegyzésünkben összefoglaltuk az eddig történteket, azonban úgy tűnik, az év végének közeledtével az események még jobban felgyorsultak.

További érdekességek >>>

Ilyen egyszerű…

Az online szabadalom gyors sikerélményt nyújt!

Linkek

 
2048 Bit SSL Certificate