PINTZ ÉS TÁRSAI
SZABADALMI, VÉDJEGY ÉS JOGI IRODA Kft.
Georg Pintz & Partners
Instant SSL Certificate Secure Site

Szegények Szabadalma

A Szegények Szabadalma valójában tőkeszegények szabadalma. Lényege, hogy anyagi okokból egyetlen magyar - önmagában életképes - találmánya se jusson ebek harmincadjára. Startup vállalkozások, egyetemi oktatók, bérből élők, nyugdíjasok és sok kreatív magyar számára nehézséget okoz az a sok-százezer, közel egymillió forint, amely egy jó szabadalmi bejelentés elkészítéséhez szükséges. Rossz szabadalmi bejelentés viszont - még ha meg is kapná az oltalmat - könnyen megkerülhető, ezért annak nincs sok értelme. A cél az, hogy minimális ráfordítással, sőt akár ingyen le lehessen védeni egy magyar találmányt legalább olyan mértékig, hogy az már bátran felajánlható legyen a kockázati tőke számára.

Feloldandó problémák:

  • A találmány ismerete nélkül egyetlen befektető sem fog pénzt áldozni szabadalmaztatásra, fejlesztésre.
  • Szabadalmi bejelentés nélkül viszont nagy kockázat kiadni féltett titkainkat.
  • Szabadalmi bejelentést követően már új műszaki tartalom nem vihető be a dokumentációba, ezért a szabadalmi oltalom mozgástere a bejelentési anyagra szűkül. Ezért nagyon fontos, hogy egy szabadalmi bejelentés már kezdetben is a lehető legjobb legyen.

A benyújtott szabadalmi bejelentés után a tőkeszegény feltaláló már bátrabban kereshet befektetőt, aki társul szegődve biztosítja a profi szabadalmi bejelentés anyagi hátterét. Társadalmi szinten ez generálhatja a technológiai innovációt, és az ezt szükségszerűen védő szabadalmi bejelentéseket. A feltaláló a "szegények" szabadalmi bejelentése után időt nyer arra, hogy befektetőt találjon. Az esetleg sikertelen feltaláló - befektető híján - költségmentesen, és találmánya nyilvánosságra jutása előtt visszavonhatja szabadalmi bejelentését. A sikeres feltaláló pedig - befektető és szabadalmi ügyvivő segítségével - jó, nehezen megkerülhető szabadalmi bejelentéssé alakíthatja már bejelentett találmányát.

A Szegények Szabadalmával egyszerűen, online elkészítheti szabadalmi bejelentését, megspórolva a szabadalmi ügyvivő borsos díját. Az alkalmazást a következő linken keresztül érheti el:


www.szegenyekszabadalma.hu

Tájékoztató

Rólunk

Pintz és Társai Hivatalos honlapja:
www.szabadalmi.hu

"Örülünk, hogy Magyarországon Pintz és Társai képvisel minket szabadalmi és védjegy ügyekben. Munkájuk magas színvonalú, méltó az AUDI hírnevéhez."

AUDI AG. Ingolstadt


„Találmányaimat, védjegyeimet a Pintz és Társai Szabadalmi, Védjegy és Jogi Iroda segítségével védem az egész világon. Személyesen győződtem meg arról, hogy kiváló munkát végeznek, és megtalálják a számomra legoptimálisabb védelmet.”
Tóth Miklós
a világsikerű napelemes tetőcserép feltalálója

Tovább >>>

Érdekességek

FIFA videobíró a szabadalmi ügyvivő szemével

A tenisz, krikett és más sportok után most a futballban is eljött az ideje annak, hogy a bírók segítséget kapjanak.

Döntés született az EU csúcson az Európai Szabadalmi Bíróság székhelyéről

Elhárult az immár régóta tartó huzavona az Európai Szabadalmi Bíróság központi egységének székhelye körül. A nyertes Párizs. A döntés az 2012. június 28-i EU csúcson született, nyilván sok egyéb kompromisszum eredményeként.

Újabb fejlemények : Európai Szabadalmi Bíróság

Előző bejegyzésünkben összefoglaltuk az eddig történteket, azonban úgy tűnik, az év végének közeledtével az események még jobban felgyorsultak.

További érdekességek >>>

Ilyen egyszerű…

Az online szabadalom gyors sikerélményt nyújt!

Linkek

 
2048 Bit SSL Certificate